Alegerea marimii bicicletei

 

In aceasta rubrica incercam sa va ajutam in alegerea marimii corecte a bicicletei pe care doriti sa o achizitionati. Va vom indruma atat in alegerea unei biciclete pentru copii cat si pentru adulti. Alegerea marimii se va face si in functie de activitatea la care veti folosi bicicleta. Astfel in cazul in care veti folosi bicicleta tip MTB hardtail, pentru Cross Country competitional veti avea nevoie de un cadru putin mai mic si mai scurt decat daca ati folosi-o pentru ture cicloturistice. Daca doriti sa folositi bicicleta pentru trick-uri, jumpuri, etc.. atunci cu sigiuranta cadrul va fi si mai mic decat  in cazul in care ati vrea sa o folositi la Cross Country. In curand vom publica o rubrica pentru alegerea stilului de bicicleta, in functie de nevoia dvs. acum haideti sa trecem la marimi.

 

Marimea bicicletelor pentru copii

In cazul bicicletei pentru copii, marimea acesteia se exprima in inch si este definita de marimea rotii (12, 14, 16, 20, 24 inch). Mai jos am creeat un tabel care sa va ajute in alegerea bicicletei pentru copilul dvs. Pe langa marimea rotii exista cazuri in care trebuie sa fiti atent si la marimea cadrului, unele fiind mai inalte iar altele mai joase pentru aceeasi marime de roata. Marimea cadrului se exprima in inch sau cm si se masoara din centrul axului pedalier pana la tija sa, asa cum vedeti in imaginea din dreapta. In descrierea bicicletelor comercializate de catre noi am specificat si inaltimea cadrului la modelele la care este necesar.

 

Tabel marimi biciclete copii

Marimea rotii (inch) 12" 14" 16" 20" * 24"
Inaltimea copilului 60 - 90 cm  75 - 100 cm 85 - 120 cm  110 - 140 cm  130 - 160 cm
Varsta copilului 2 - 5 ani  3 - 7 ani 4 - 9 ani  6 - 11 ani  peste 11 ani

*In cazul bicicletelor de 20" exista si varianta bicicletelor de tip BMX. Aceastea au roti tot de 20" insa sunt construite pentru tineri si adulti si sunt folosite pentru trick-uri, ele fiind mai robuste si mai rezistente decat bicicletele de copii. Noi le recomandam persoanelor peste 10 ani. Bicicletele pentru copii pot fi gasite AICI.

Marimea bicicletelor la adulti

Pentru alegerea corecta a marimii trebuie sa tineti cont atat de inaltimea dvs cat mai ales de lungimea picioarelor (vezi imaginea din stanga). Marimea cadrului de cele mai multe ori se exprima in inch si se masoara din centrul axului pedalier si pana la tija de sa, comform imaginii din dreapta. Marimea cadrului este principalul factor de 'ajustare' a bicicletei astfel incat sa vi se potriveasca. Restul "ajustarilor" fine, cum ar fi pozitia (mai comfortabil sau mai sportiv) se face din unghiul si lungimea pipei ghidonului si din pozitiionarea seii care poate fi pozitionata mai in fata sau mai in spate cu +/- 2-3 cm. Vom creea in curand un tutorial video in care va vom prezenta metodele de ajustare a pozitiei dvs pe bicicleta.

Mai jos va prezentam trei tabele care sa va ajute in alegerea marimii corecte, in functie de tipul bicicletei dorite, mountainbike, cursiera sau bicicleta de oras si trekking.

 

Tabel marimi cadre MTB si cursiere:

 Acest tabel este orientativ, pentru bicicletele de Dirt Jump / Street va recomandam alegerea unui cadru mai mic cu cel putin o marime decat cele MTB Sport. De exemplu daca aveti 165 cm inaltime, recomandam pentru cross country un cadru de 17", pentru DJ un cadru de 15" iar pentru cicloturism un cadru de 18".

alpha_bank
garanti
star-bt
credit-europe
brd
Produsul a fost adaugat in cos